DM-guld og -bronze i DT for ungdom

I weekenden blev der også afholdt slutspil i Danmarksturneringen for ungdom.

Vi havde et hold med i Pigedivisionen med Kamilla Petersen (Brøndby) og Alberte Holck Christensen (Greve).
Derudover spillede Emil Friis-Hansen (Brøndby) med på et Drengedivisionshold fra Hvidovre, som havde kvalificeret sig direkte til semifinalen via en førsteplads i grundspillet.

Sidste år vandt Kamilla og Alberte DM-guld i pigedivisionen (den gang spillede de på hold med Jocefina Haagensen og Nikoline Gärtner fra Hvidovre) og de skulle derfor ud og forsvare deres guldmedalje. Det blev da også til guldmedalje i år, da Vestegnen slog netop Hvidovre i finalen med imponerende 3-0.

Hvidovres Drengedivisionshold tabte semifinalen til OB og vandt herefter bronzefinalen mod Roskilde 8-2.

[Best_Wordpress_Gallery id=”5″ gal_title=”DT-slutspil 2016″]

Om lørdagen startede Vestegnens Pigedivision med at møde Sjørring, der var blevet nr. 2 i vestkredsen. De stillede med søstrene Sara og Cecilie Andersen.
Kamilla mødte Sara og vandt kampen forholdsvist let 3-1 på trods af små tegn på nerver, som hun dog fik spillet sig fra i kampen.
Alberte fulgte op på Kamillas sejr og vandt selv 3-0 mod Cecilie.’
I doublen var der heller ikke meget at rafle om, da vores piger var klart stærkest. Både doublen og den samlede holdkamp endte med cifrene 3-0 til Vestegnens piger.

I finalen skulle vores piger møde Hvidovre, som i finalen stillede med Jocefina Haagensen og Katarina Nielsen.
Kamilla blev sat til at møde Jocefina i første kamp og med sejre i de seneste kampe var Jocefina også klart favorit til kampen.
Men Kamilla vidste godt at der var DM-guldmedaljer på spil og hun viste gejst allerede fra første bold.
Jocefina kom bedst fra start og vandt første sæt og kom foran 4-2 i andet sæt også, men her var Kamilla blevet spillet varm og spillede uden nerver.
Kamilla holdt taktikken hele vejen igennem og kæmpede for alle point. Først vandt hun ét sæt, så to og så også det tredje sæt til stor jubel fra tilskuerpladserne (altså Vestegnen-fansene). Vestegnen havde dermed bragt sig foran 1-0 og virkelig sat pres på Hvidovre.

I anden kamp skulle Alberte møde Katarina og selvom Alberte var favorit, var det ikke en nem kamp. Alberte kom foran 1-0 og havde flere sætbolde i andet sæt, men Katarina kæmpede sig tilbage og tog sættet. I tredje sæt kom Alberte stort foran og fik brugt sine knopper, hvilket Katarina ikke brød sig om. Alberte vandt både tredje og fjerde sæt og udbyggede føringen til 2-0. Dermed skulle Vestegnens piger bare vinde doublen for at vinde danmarksmesterskabet for andet år i træk.

Kamilla og Alberte havde i perioden brugt meget tid på at øve double, da doublen typisk er den kamp, som afgør holdkampen.
Det var også tydeligt, da pigerne med flot spil bragte sig foran 2-0. I tredje sæt blev det meget tæt, men pigerne holdt hovedet koldt og nappede også det sidste sæt.
Derved blev vores piger endnu en gang danmarksmestre!
En rigtig flot præstation af begge piger, der spillede fremragende i begge holdkampe.

Lørdag blev det til guldmedaljer for Pigedivisionen og søndag måtte Drengedivisionen, som havde Emil Friis-Hansen fra Brøndby på holdet ud og kæmpe for bronzemedaljer.
Drengene havde om lørdagen tabt semifinalen mod et stærkt OB-hold, og skulle derfor spille bronzefinalen om søndagen.

Ud over vores egen Emil bestod holdet (som hedder Hvidovre) af en anden Emil, nemlig Emil Lynge Sørensen (Amager). Derudover spillede Magnus Kaas Thomsen og Jocefina Haagensen (begge Hvidovre). Jocefina kunne ikke være med på holdet om lørdagen, da hun spillede Pigedivision og derfor stillede Hvidovre med Mark Petersen (Hvidovre) om lørdagen.

Drengedivisionsholdet skulle møde Roskilde, som blev nr. 2 i grundspillet kun et enkelt point efter Hvidovre. Hvidovre har vundet begge indbyrdes opgør i grundspillet og det skulle derfor blive spændende om de kunne følge op på de første kampe.

Hvidovre startede med bulder og brag og kom foran 5-0 idet Emil Lynge vandt en overraskende sejr over Kristian Tvermoes, mens Jocefina også vandt sin første kamp, idet modstanderen i slutningen af fjerde sæt indkasserede et rødt kort efter Jocefina havde udlignet til 2-2 i sæt.
I anden runde vandt også Emil Friis over Kristian Tvermoes og det begyndte at se sort ud for Roskildedrengene.
Selvom Jocefina forventeligt måtte se sig slået af Romeo og Emil Lynge tabte en overraskende kamp til Jakob Lund, var stillingen 6-2 til Hvidovre før doublerne.

Emil Friis og Magnus fulgte op på deres flotte præstation ved det individuelle DM, hvor de var tæt på at gå i semifinalen i double, og slog Roskildes førstedouble med 3-1.
På det andet bord måtte Jocefina og Emil Lynge ud i en femsætter før de kunne vinde Hvidovres ottende kamp og derved afgøre holdkampen.

Bronzemedaljerne i Drengedivisionen gik derfor til Hvidovre.

Et stort tillykke til både drengene og pigerne med deres flotte DM-medaljer!

Har man lyst til at se eller gense kampene i Pigedivisionen, ligger kampene nu på YouTube:
Vestegnen – Sjørring
Kamilla Petersen – Sara Andersen
Alberte Holck Christensen – Cecilie Andersen
Vestegnen – Sjørring (Double)

Vestegnen – Hvidovre
Kamilla Petersen – Jocefina Haagensen
Alberte Holck Christensen – Katarina Nielsen
Vestegnen – Hvidovre (Double)