Topplaceringer ved Top 12

I weekenden blev der afholdt Top 12 i Stadionhal 1 i Brøndby. Det blev til hele 3 placeringer i Top 3 for de 8 Brøndby og Greve spillere, der deltog.

Drenge
I drengerækken var både Patrick Skarsholm og Nicklas Boldt direkte kvalificeret til Top 12, seedet hhv. 8 og 7.
Begge drenge endte med at blive placeret højere end deres seedning.
Nicklas og Patrick skulle mødes i første kamp, da de spiller for samme klub. De sidste par gange har Nicklas haft overtaget, men denne gang endte Patrick som sejrherre i det indbyrdes opgør.
Efter lørdagens kampe havde Nicklas 3/6 kampe og Patrick lå lidt bedre til med 4/6 kampe.
Om søndagen vandt Nicklas de kampe han burde og endte derved med 6 sejre, som var nok til en 7.-plads.
Patrick fortsatte sin gode stime fra lørdagen og tabte kun til Theo Dyekjær, der senere vandt rækken.

I sidste runde skulle Patrick møde andenseedede Anders Reutzer Sørensen fra København i en direkte duel om den samlede tredjeplads.
Til kampen var alle Vestegnen-spillere, forældre og coaches samlet omkring det bord, hvor Patrick spillede og skabte en helt fantastisk stemning i hallen. Det løftede Patricks niveau endnu en tak og han spillede sin nok bedste kamp. I femte sæt var Patrick foran med 6-2, da gummiarmen satte ind, hvilket gav 5 hurtige point til Anders. Men med hjælp fra publikum fik Patrick kæmpet sig op igen og afsluttede kampen med 13-11, hvilket sikrede ham tredjepladsen og en plads på podiet.

Dame Junior/Dame U21
Damerækken var meget påvirket af afbud. Med 4 afbud fra de topseedede var rækken pludselig åbnet helt op og det gav mulighed for vores egne spillere, der øjnede et topresultat.
Vi havde hele 3 spillere med: Karoline Petersen, Louise Jakobsen og Louise Andersen.
Ved udregningen af placeringerne måtte Karoline “nøjes” med en 6.-plads, da hun havde tabt et enkelt sæt for meget i det indbyrdes regnskab. Med placeringen som nr. 6 holdt Karoline sin seedning.
Lige så spændende var det også i toppen af regnskabet og det hele skulle afgøres i sidste runde.
Louise Jakobsen havde, noget overraskende (også hvis man spørger hende selv), vundet alle 10 kampe før sidste runde og skulle spille “finale” mod Annie Hedlund, der ligeledes var ubesejret indtil sidste runde. Annie vandt sidste år Top 12 for pigerækken og skulle vise sig en lidt for stor mundfuld for Louise, der med stor hjælp fra publikum forsøgte at komme øverst på skamlen. Louise måtte nøjes med andenpladsen, men efter den første ærgrelse, var der stor tilfredshed at spore efter den trods alt meget flotte andenplads.
Louise Andersen kæmpede ligeledes om en plads på podiet i en direkte duel med Line Tækker. Desværre var opbakningen fra det store hjemmepublikum her heller ikke nok til at få den vigtige sejr og Louise endte med en ærgerlig fjerdeplads.
Alt i alt spillede pigerne nogle flotte kampe.

Herre Junior
Emil Friis-Hansen kvalificerede sig til Top 12 via en tredjeplads ved Kval Top 12.
Emil vandt 4 ud af 6 kampe på dag 1, hvor han blandt andet slog Mikkel Emborg, der var seedet 4’er.
Om søndagen startede Emil med at vinde sin første kamp med 13-11 i femte sæt efter at have været nede med 1-2 i sæt. Efterfølgende mødte Emil de to topseedede, men begge modstandere var for svære.
Med sejr i den fjerde kamp om søndagen var Emil på 6 sejre og dermed med i kampen om 3.-pladsen.
I sidste runde skulle følgende ske for at Emil kunne blive nr. 3

  • Peter Svenningsen vinder over Benjamin Karl Nielsen (Peter vandt 3-1)
  • Daniel Simonsen vinder over Simon Larsen (Daniel vinder 3-0)
  • Emil vinder over Bjarke Krog, som var seedet 5’er

Med stor opbakning fra Team Vestegnen fik Emil hevet en meget flot og tæt sejr hjem over Bjarke og sikrede sig dermed 3.-pladsen til Top 12 på trods af at han kom fra Kval Top 12.

Piger
I pigerækken kom Emilie Wraa med en sejr fra Kval Top 12. Emilie havde en meget svær weekend, men kæmpede i alle sine kampe. Det blev til en enkelt sejr til Emilie, selvom hun havde flere femsætskampe, hvor resultatet lige så godt kunne have være omvendt. Stor ros til Emilie der holdt hovedet højt og viste kampgejst hele weekenden igennem på trods af at det kun endte med en enkelt sejr!

Yngre Piger
Freja Nielsen var den eneste Brøndby-spiller, som blev udtaget direkte til Top 12. Freja kom i en svær pulje om lørdagen og måtte skuffet tage hjem uden en eneste sejr. Om søndagen startede hun med lyn og torden og vandt de to første kampe nemt i 3 sæt. Tredje kamp blev til et nederlag mod Sofie Eckeroth, der sammenlagt blev nr. 3, men Freja pressede hende godt og endte med at tage et sæt. Det skulle blive den eneste kamp, som Freja tabte om søndagen. Sammenlagt endte Freja med en 9.-plads og 4 sejre.

Stort tillykke til alle spillerne med de flotte placeringer og ligeledes stor tak til de frivillige, som sørgede for at stævnet forløb helt fantastisk.

Billeder
Der ligger næsten 1000 billeder fra Top 12 på BBC’s Facebook-side:
Lørdag
Søndag

Videoer
Næsten alle kampe blev optaget (ca. 300 kampe!) og vil blive lagt op løbende på YouTube. Links bliver lagt op her når videoerne er lagt på YouTube. Forvent at der går ca. 3 måneder før alle videoer er lagt op.

Avisartikler
Vi har fået en artikel i Folkebladet både ugen før og efter Top 12:
Top 12 i Brøndby

Resultater fra Top 12 i Brøndby