Formandens beretning 2020/2021

Beretning for sæsonen 2020/2021 for Brøndby Bordtennis Club

Man kan nok ikke betegne sæsonen 2020/2021 som en helt normal sæson. Det meste af sæsonen har stået i skyggen af Corona og de nedlukninger der er fulgt med. Alligevel synes jeg vi kan være stolte af den sæson der er gået. Først og fremmest vil jeg gerne sige tak til alle medlemmer for den trofasthed der er udvist, og det giver et grundlag der gør mig sikker på, at vi nok skal få godt gang i den kommende sæson.
I 2019 blev Brøndby Bordtennis Club indstillet til prisen for Årets Initiativ i Brøndby Kommune. Det vores tilbud om ”bordtennis for mennesker med demens og deres pårørende” som Per Madsen har startet. Én søndag om måneden mødes de, og spiller bordtennis. Tilbuddet var ét blandt tre initiativer der blev nomineret. Pers tilbud endte med at blive den endelige vinder, og dermed vandt Årets initiativ. Stort og velfortjent tillykke til Per og tilbuddet om bordtennis for demensramte.
Et andet initiativ i den forgangne sæson er Michaels projekt med at skaffe klubben nyt klubtøj. Vi har lavet en aftale med Contra, hvor vi kan købe klubtøj og andet bordtennisudstyr. Endvidere har Michael anskaffet en varmepresse, så vi selv kan forsyne tøjet med logo og navn. En stor succes når man ser hvor mange der har bestilt klubtøj. En mulighed vi vil få stor glæde af i de kommende sæsoner.
Et andet forholdsvis nyt initiativ fra Per, har været opstart af 60+ bordtennis. Der har været afholdt åbent hus, og det bidrog med 10 nye bordtennis spillere. Antallet af spillere er efterhånden kommet op på 25, og det har været nødvendigt med en ekstra træningsdag. Der spilles nu 60+ bordtennis mandag og onsdag formiddag.

Ungdom
På ungdomssiden har der været aktivitet under nedlukningen. I det tidlige forår har vi spillet rundbold, og der har været afholdt videokonkurrence i trickskud. Vi nåede også at afholde et begynderstævne for naboklubberne Greve, B77 og AIF i november. Der var ca. 25 begyndere der fik mulighed for at deltage i et stævne og spille kampe. Vi håber at kunne gentage succesen i den kommende sæson.
Den første måned efter opstarten har været helt forrygende. Det har ærlig talt været, at gå fra 1-100 i aktivitetsniveau, men hvor er det dog bare dejligt. Så godt som alle, der spillede inden nedlukningen er kommet tilbage og der er generelt en god stemning på alle vores tre ungdomshold. Det har været vigtigt, at få niveauet tilbage hurtigt, og nu kommer den næste periode, hvor der skal lægges yderligere på. Det gælder også på set-uppet. Vi er gået i gang med et projekt omkring vores unge spillere, de nuværende og de fremtidige. Det har blandt andet medført, at 5 af vores rutinerede ungdomsspillere, er trådt ind i trænerrollen og skal udvikle den, frem mod næste sæson. Når de har fået den nødvendige erfaring, er det meningen, at de skal videreføre holdet i samarbejde med cheftræner Marcus Gøgsig. I den sammenhæng, har vi også fået et møde med en konsulent fra kommunen, som vi skal diskutere et samarbejde med omkring SFO og rekruttering af børn.
Der er også yderligere rokeret en smule i trænerteamet, så der er kommet flere ressourcer på A-holdet, hvilket er rigtig vigtigt i forhold til at løfte niveauet bredt. Socialt har vi et forestående klubmesterskab og ellers bliver der fiflet lidt med måske at lave nogle træningsdage i juni. Der vil være træning hele sommerferien, så vi giver vores ungdomsmedlemmer de bedste betingelser mod den nye sæson. Vi skal i næste sæson have vores eget hold, både i pige- og drengeligaen hvilket er en stor milepæl. Derudover vil vi være en del af et fælles hold i juniorliga regi.
På holdsiden i ungdom blev der afviklet noget af turneringen:
Drengeliga:
Efter mange års fravær i landets bedste drengerække, var det en stor milepæl for klubben at være tilbage i det selskab. Holdet bestod af Noah Ibrahim, Zune Budal, Marco Voong og Andreas Kongsdal og sæsonen må siges, at have været en stor succes. Forventningen var at være underdogs, men holdet viste, at man skal have 4 mand, der kan byde ind for at være et stærkt hold. Gode doubler, et stærkt sammenhold, god bredde + en sikker 1. mand gjorde forskellen og drengene vandt 4 ud af 5 kampe og skal til september kæmpe med i slutspillet.

Ungdom over 12:
Brøndby 1 spillede i den bedste regionale række for ungdomsspillere over 12 år. Holdet var bestående af vores stærke piger Freja Nielsen og Emilie Wraa. Derudover havde vi lånt Hector Starke fra Gladsaxe, som har været en del af træningen i forbindelse med sit efterskoleophold. Det blev kun til 5 kampe i alt, hvor man vandt 4 af dem og var derfor med i toppen i rækken. Holdet ender som 3’er med samme antal point som 2.-pladsen, som vi ikke nåede at spille mod. Det kunne derfor have endt anderledes, men at vinde 4 ud af 5 kampe må betegnes som værende ganske tilfredsstillende. Tak til Hector for at være en god holdkammerat og bidrage positivt til holdet.

Brøndby 2 spillede i den næstbedste regionale række for ungdomsspillere over 12 år. Holdet var bestående af Magnus Sachs, Victor Schmidt, Oscar Jacobi og Sara K. Larsen. Holdet var hårdt matchet, da rækken havde et ganske højt niveau. Det nåede at blive til 4 kampe, hvor man faktisk var pænt med i de fleste kampe, men desværre tabte dem. Trænerteamet er dog fint tilfreds med indstillingen, viljen og glæden hos holdet, der kæmpede hvad de kunne og har fået god erfaring til næste sæson.

Ungdom under 12:
Brøndby 1 spillede i den bedste regionale række for ungdomsspillere under 12 år. På dette hold huserede Nikolaj Wirk, Maks Mortensen og Sara Mahmoud. I denne række nåede man, at afvikle en halv sæson og derfor et nogenlunde retvisende billede af styrkeforholdet. Efter at have tabt de to første kampe, fik holdet virkelig tur i den og vandt 3 og spillede en uafgjort i de resterende kampe og endte derfor på en virkelig stærk 3. plads. Udviklingen gik dermed i den rigtige retning og det er meget positivt, at holdet var med på det niveau.

Brøndby 2 spillede i den næstbedste regionale række for ungdomsspillere under 12 år. På holdkortet var Frederik Nielsen, Mads Schmidt, Gustav S. Christensen og så hjalp Chelinda Voong holdet som reserve. Alle spillerne var nye i holdkampsammenhæng og det er altid spændende at følge. Holdet havde en virkelig god kemi og fangede hurtigt, at man skal støtte hinanden når man ikke selv spiller. Denne disciplin excellerede de i, hvilket var en medvirkende årsag til, at holdet spillede en stensikker 2. plads i hus, hvor man kun tabte en enkelt kamp knebent.

Konklusion:
Efter at have skrevet dette er vi faktisk rigtig glade og stolte over hvor stærkt holdene har præsteret. Det gælder både det resultatmæssige, men i lige så høj grad socialt. Generelt er vi kæmpe fan af denne kultur med at være et hold hvor opbakningen er en prioritet. Trænerne er også sikre på, at det er en medvirkende årsag til 4 ud af 5 ungdomshold er i top 3 i deres respektive rækker. I den sammenhæng vil vi også give et skud ud til alle jer forældre, som virkelig bidrager til denne kultur. Nu kan vi kigge frem mod den næste sæson, hvor forberedelserne allerede er startet op.

Senior
Sæsonen 2020/2021 har været en hård omgang for seniorafdelingen.

Allerede i slutningen af oktober blev seniorafdelingen ramt af det reducerede forsamlingsforbud, hvilket betød at vi maksimalt måtte være 10 til træning ad gangen – en halvering af det normale antal. Træningstiderne blev som konsekvens heraf udvidet til også at omfatte tirsdag og torsdag for at sprede spillerne ud, så de kunne få deres ugentlige træningspas.
Allerede halvanden måned efter, i starten af december, blev der lukket for al indendørs idrætsaktivitet, og for seniorernes vedkommende kunne de først komme i gang igen i starten af maj – 5 måneder efter nedlukningen. Det har været tydeligt på antallet af spillere i træningslokalet, at flere har været bekymrede for at blive smittede, eller ville vente til at det var mindre besværligt at komme til træning. Vi håber selvfølgelig, at det normaliserer sig i takt med at flere og flere bliver vaccinerede, så vi snart kan få fyldt træningslokalet op igen.

På holdkampssiden har vi haft 4 hold med i Region Sjælland regi: Serie 1, Serie 3 og to hold i Serie 4. Som konsekvens af nedlukningen i december måned, besluttede Turneringsgruppen, at resten af sæsonens holdkampe samt oprykningsspil og kredskampe ikke skulle afvikles, så det er ikke blevet til mange seniorholdkampe i år.

Serie 1-holdet (Brøndby BC 1) bestod af Allan Wraa, Bøje Madsen, Saro Zanazanian og Lars Jørgensen. Holdet rykkede op fra Serie 2 sidste sæson og havde det svært i Serie 1. På grund af restriktioner og forsamlingsforbud nåede holdet kun at spille 4 holdkampe i sæsonen, hvor det blev til en enkelt sejr og 3 nederlag.

Serie 3-holdet (Brøndby BC 2) bestod af Duc Cao, Mehdi Etehadpasand, Tamim Mahmoud, Kenn Hansen, Tan Nguyen og Frederik Duelund. På grund af risikoen for at blive ramt af afbud i en coronapræget sæson, valgte vi kun at oprette et enkelt hold i Serie 3, så det betød lidt færre kampe til de enkelte spillere. Holdet nåede at spille 8 kampe inden sæsonen sluttede. I alt 6 sejre, 1 uafgjort og 1 nederlag, hvilket rakte til rækkens førsteplads. Kenn og Duc endte som hhv. nr. 6 og 8 på toplisten (vel at mærke med færre kampe end de fleste over dem på toplisten). Desværre nåede der hverken at blive oprykningsspil eller kredskampe for holdet, som ville have haft en god chance for at nå langt i begge slutspil.

Det ene Serie 4-hold (Brøndby BC 3) bestod af Per Madsen, Andreas Bonde, Ronny Budal og Patrick S. Pedersen. Holdet endte på en delt 3.-plads i rækken. Patrick blev nr. 3 på toplisten.

Det andet Serie 4-hold (Brøndby BC 4) havde Morten Berg, Azad Khidir, Phu Nguyen samt de to nye spillere Frank Nielsen og Niels Marslev på holdkortet. Holdet havde det svært i en stærk række og vandt ikke nogen holdkampe. Men det er kommet mig for øre at holdet går i intensiv træningslejr over sommeren for at kunne bejle til rækkens førsteplads næste sæson 🙂

På grund af restriktionerne, som gik hårdest ud over seniorerne, har det ikke været muligt at afholde nogen arrangementer. Der er blandt andet en julefrokost til gode. Vi planlægger at afholde seniorklubmesterskab i slutningen af sæsonen.

På elite siden har vi to hold med i Danmarks turneringen. Holdene spiller under navnet Vestegnen i samarbejde med Greve. Det er dog spillerne for Brøndby der dominerer med 7 ud af 8 spillere.

2. division:
Vestegnen 1 bestående af Mikkel Klint Stuhr, Esben Larsen, Nicklas Boldt og Marcus Gøgsig gjorde rent bord og vandt alle 7 kampe i efteråret. Det betyder, at de i næste sæson skal prøve kræfter i 1. division, som er landets næstbedste række. Det er vi naturligvis stolte af og glæder os til en rigtig stor udfordring i næste sæson!

3. division:
Vestegnen 2 bestående af Mads Lund Petersen, Emil Behrndtz, Peter Jensen og Christian Brüsch, leverede en virkelig stabil præstation gennem efteråret, som sikrede dem en fortjent 3. plads i rækken. Rækken var præget af to hold, der nok lå en række eller to for lavt. Derfor må det siges, at være meget tilfredsstillende, at være bedst of the rest og det lover rigtig godt for den kommende sæson!

Anders Ravn
Formand